chmura

Zajęcia i grupy

program image

Zabawa w naukę – gr.III, gr.IV

Kraina Krasnoludków, 14.06.2018

„Co warto jeść?” – podsumowanie programu zdrowego żywienia wspólnie z rodzicami.

Do czego służy woda?

Przystanek: ziarenkowo

Dzieci z grupy IV podróżują dalej. W minionym tygodniu wędrowały po krainie ziarenkowej…

Nasze miasto to Białystok!

Zajęcia związane z historią miasta i jego przestrzenią architektoniczną. Dzieci z grupy IV wykonały plan Białegostoku z zaznaczeniem najważniejszych zabytków miasta.

Sport to zdrowie!

Zajęcia sportowe z trenerem.

Czytajmy dzieciom!

Dzieci z grupy III dziękują Panu Marcinowi Glakowskiemu za przepięknie przeczytane opowiadanie! Zapraszamy chętnych Rodziców, Dziadków, Przyjaciół do wspólnego czytania.

Odwiedziny u Jana Klemensa i Izabeli Branickich

W oparciu o stałą wystawę „Białystok – makieta barokowego miasta” dzieci poznały historię Białegostoku za czasów Jana Klemensa Branickiego. Oglądały ryciny z pałacowych ogrodów i barokowe stroje, które mogły przymierzyć. W części plastycznej dzieci projektowały wielkoformatowe stroje szlachcica i szlachcianki. Zajęcia plastyczne urozmaicał koncert muzyki barokowej nagrany w auli Pałacu Branickich.

Uwaga, uwaga!  Nadeszła wiosna:-)

Czy warto być zdrowym? Oczywiście,że tak!Reprezentantka naszego przedszkola, Ewa Zabielska ze śpiewem na ustach przekonała wszystkich zgromadzonych w Młodzieżowym Domu Kultury, że warto tańczyć „Zimową Poleczkę”.Dla zdrowia i urody 🙂 Gratulujemy talentu i odwagi podczas występu na scenie 🙂

Korzystamy z ostatnich uroków zimy 🙂

Święto WSZYSTKICH KOBIET 🙂